misspempemsmat.blogg.se

Vardagsmat, festmat och massor med olika bakverk

Glasswienerbröd

Publicerad 2015-11-30 21:26:06 i Allmänt,



Ikväll har ja bakat glasswienerbröd!! Såååå gott!!


Fuskade lite och köpte färdig smördeg men :)


15 st

30 plattor smördeg
5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
Marsanpulver
Vaniljextract
Florsocker

Skär smördegen i trianglar. Helst ska smördegen vara fryst för annars klibbar de utan helvete!!!
Lägg 2 plattor på varandra på en plåt med bakplåtspapper. Sen "hörnen" man skär bort när man gör trianglarna använde ja sedan att bygga upp ännu ett till lager. Allt för att dom ska bli så fluffiga och luftiga som möjligt!
Sen in i ugnen i ca 10-15 min beroende på ugn.. Ja hade på 225 grader.

Vispa under tiden en fast marsankräm och låt den stelna till några min.. Häv sedan i den ovispade grädden och kör ihop marsanen och grädden me elvisp tills den blir ganska hård..

Dela bröden på längden och häv emellan glasskrämen..

Sikta över lite florsocker sen precis innan servering!! :)

Om

Min profilbild

Emma

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela