Tekakor och brödkakor

Idag har ja bakat tekakor.. Himmelskt goda blev dom!!
1 L havremjölk
50 g jäst
75g smör
3 st ägg
1 pkt Manitoba cream (mjöl)
Salt
1 påse brödkryddor
Havregryn sport
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Värm havremjölken till fingervarmt.
Häv i mjölken på jästen och blanda tills jästen löst upp sej.
Klicka i små klickar av smöret i smeten.
Släng i ca 3 kryddmått av brödkryddorna och häv i några nypor salt.
Häv i mjölet lite i taget och när smeten fortfarande är lite rinnig så slänger du i 2 st ägg.. Arbeta sedan i mer mjöl tills smeten blir fin och smidig.
Låt jäsa i ca 45-50 min..
Häv upp på mjölat bakbord och knåda in mer mjöl.. Gör till önskad form ( jag använde ett pepparkakshjärta).
Jäs i ca 15 min på plåt under duk.
Pensla på rikligt me vispat ägg och strö över lite havregryn sport och in i ugnen tills dom ser färdiga ut:)
Här är mjölet jag brukar änvända:)
