misspempemsmat.blogg.se

Vardagsmat, festmat och massor med olika bakverk

3-rätters middag

Publicerad 2015-12-28 19:20:43 i Allmänt,



Förrätt:

4 personer

En gurka
1 fpk baby plommontomater
2 äpplen
1 näve ruccola
Mango chutney lime
1 fpk serranoskinka


Hacka alla grönsaker och äpplet och lägg i en skål.. Häv på ca 4-5 msk mango chutney lime och blanda ihop och ställ i kylen tills du ska servera.. Ska helst stå och dra i nån timma.

Lägg upp några skivor serranoskinka på en tallrik och lägg på lite av grönsaksblandningen. Vill man kan man ringla över lite balsamico över..





Varmrätt lövbiffrullar:

Ca 8 st stora lövbiffar
2 fpk Philadelphia vitlök
3 tsk sambal olek
1 rödlök
5 dl grädde

Grillkrydda 
Salt
Peppar

Grön sparris
1 pkt bacon


10-15 stora potatisar


Blanda philadelphian med sambal, hackad rödlök och salt, peppar och grillkrydda.
Bred ut blandningen på köttet och rulla ihop till fina rullar. Stek i smör på ganska hög värme och vänd runt dom ofta så att dom steks runt om.

Häv sedan på ca 2 dl vatten och släng i en buljongtärning och låt de koka in i köttet. När vattnet kokat bort så häv på grädde och låt de stå och småputtra i ca 20-30 min.

Rulla in sparrisen i bacon och stek i smör.

Potatisen brukar ja strö över lite rosmarin och chili flingsalt me lite olja och in i ugnen.




Efterrätt:

Cheesecake me pepparkaka och kolasås


3 ägg
3 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
200 g Philadelphia naturell
1 burk karamelliserad mjölk
150 g pepparkakor


200 g hallon

Separera gulan från vitan.
Vispa vitan till hårt skum
Blanda socker, äggulor, vaniljsocker och Philadelphia i en bunke.
Vispa grädden för sej. Den ska vara ganska halvlös.

Vänd ihop alltihopa försiktigt till en fin smet. Häv i några krossade pepparkakor och blanda runt igen.

Mixa pepparkakor och en halv burk karamelliserad mjölk och bred ut i en springform.. Häv sedan på smeten och in i frysen i ca 4 timmar..

Servera med varma hallon:)





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela