misspempemsmat.blogg.se

Vardagsmat, festmat och massor med olika bakverk

Baileysfudge

Publicerad 2015-12-13 21:35:58 i Allmänt,



Ikväll har ja gjort baileysfudge! Alltså de verkligen bara smälter i munnen!


500 g socker
5 dl grädde
0,5 dl Baileys
150 g vit choklad

Koka upp socker, Baileys och grädden i en tjockbottnad kastrull. Och för er som inte har de så går de alltid att lägga mynt på plattan så de inte bränner fast:)

Koka upp under viss omrörning tills de blir 117 g typ.. Ta av från plattan och häv i den vita chokladen och rör om ordentligt och häv sedan ut i en form med bakplåtspapper och swish in i kylen och låt stelna.. 

Sen är de bara skära i önskad storlek:)

Ja gör dubbel sats för då blir de perfekt på en hög ugnsplåt!! 

Superenkelt och verkligen de godaste som finns!!!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-12-15 22:45:50

Min stelnar inte 😕😕

Svar: Du måste upp till 118 grader... Stelnar den inte i kylen ändå?
Emma

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-12-17 08:00:00

Stelnar inte.... Gjorde ett försök igår o smälte ner mer choklad o lite smör för o ha i mer "stelnande" ingredienser... Har inte hjälp 😕

Svar: Mina har alltid stelnat... Fick du upp till 118 grader?
Emma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela